Vaříte?

Pak jistě víte, že šalvěj je i výraznou bylinkou na vaše připravovaná masa! Hlavně divočina, mleté záležitosti, jehněčí a telecí maso je s ní jednoznačně spojováno! Každý kuchař i opravdový gurmán ví, že má v kuchyni své nezastupitelné místo! Umožní dát vašim jídlům výraznou chuť, která je jednoznačně nezaměnitelná a charakteristická! Můžete jí uchovávat pro kuchyňské potřeby nejenom v sušené formě, ale i nasekané a zamrazené listy budou ve vašich jídlech dominovat! Vždy když chcete vědět, co vám každá jednotlivá bylina nabízí, seznamte se s jejím využitím v plném rozsahu. Pokud se zajímáte o tuto problematiku, máte k tomu bezesporu nějaký důvod. Buď opravdu hledáte možnosti, jak sebe i své blízké léčit přírodní cestou, anebo vás to prostě a jednoduše baví a bylinkářství se stalo vaším voňavým koníčkem!

Všeho s mírou

Ale, pozor! Nadměrné používaní šalvěje, může vést až k odpoutání od běžné reality a deziluzi. Může mít omamné účinky podobně jako droga! Předávkování provází podobné projevy jako po požití jiných omamných prostředků, třes, zimnice, horečka. Dlouhodobé využívání ve vysokých dávkách může vést až ke ztrátě paměti a pozdější demenci! Ale v rozumné míře je vám vždy dobrým pomocníkem na veškeré vaše neduhy! Proto, když vždy dodržíte stanovené množství, zařadí se do kategorie jedné z nejvíce léčivých záležitostí!

Vaříte?
5 (100%)1